Sun Trackere - Kipp & Zonen

Dispozitivele de urmarire a traiectoriei solare sunt folosite pentru directionarea precisa a unui pirheliometru spre soare pentru masurarea radiatiei directe. Daca se instaleaza si un ansamblu de umbrire optional si un piranometru, se masoara radiatia difuza fara sa fie necesara reglarea manuala periodica. Prin adaugarea unui al doilea piranometru pentru radiatia globala, se obtine un sistem complet de calitate superioara pentru monitorizarea soarelui. 

Aplicatii 
Urmarirea traiectoriei solare se utilizeaza pe scara larga in retele cu statii de monitorizare a soarelui care masoara radiatia directa, difuza si globala, date necesare pentru prognoze meteo si modelari climatice. 
Alte aplicatii cuprind studiul proceselor chimice din atmosfera, previziuni despre poluare si testarea materialelor. 
Odata cu cresterea interesului pentru sursele de energii regenerabile, creste si importanta datelor de calitate despre radiatiile solare, mai ales a celor despre componenta directa, necesare pentru sisteme fotovoltaice si colectoare solare. Printre activitatile care folosesc aceste date sunt cercetarea si dezvoltarea, controlul de calitate a productiei, stabilirea locatiilor optime pentru centralele energetice, monitorizarea eficientei sistemelor instalate, precum si previziunile cu privire la productivitate in diverse conditii atmosferice. 

Alegerea dispozitivului de urmarire 
2AP este un produs aflat in fabricatie de multi ani si folosit la nivel mondial ca si element de baza al statiilor de monitorizare solara de cea mai inalta calitate pentru cercetare si in retele, de exemplu, BSRN. Puterea ridicata si robustetea permit utilizarea in conditii extreme, de la desert la Antarctica. 

In practica insa nu toti clientii au nevoie de aceste capacitati, iar pentru unii utilizatori 2AP este prea specializat. 
Sistemul SOLYS 2 ofera performante la nivel de BSRN, fiind mai usor de instalat si exploatat decat orice alt dispozitiv de urmarire solara de pe piata. Este foarte eficient si ideal pentru utilizare cu alimentare bazata pe energie solara.

Documente atasate

Sun Tracker e SOLYS 2 si 2AP Brosura

Articole - Sun Trackere - Kipp & Zonen

Dispozitivul de urmarire solara SOLYS Gear Drive

Dispozitivul de urmarire solara SOLYS Gear Drive

Domeniul temperaturii de funcționare -50°C la +60&d...
Dispozitivul de urmarire solara SOLYS 2

Dispozitivul de urmarire solara SOLYS 2

Solutia simpla si convenabila din punctul de vedere al pretu...
Dispozitivul de urmarire solara 2AP

Dispozitivul de urmarire solara 2AP

Produsul de varf al pietei pentru orice conditii de function...

Publicitate
Facebook