Sonda profil umiditate sol PR2 versiunea SDI-12

Sonda profil umiditate sol PR2 versiunea SDI-12
Sonda profil umiditate sol PR2 versiunea SDI-12

PR2 SDI-12 este o nouă alternativă, digitală, a binecunoscutei sonde de profil analogice PR2.

Pe lângă numeroasele calități ale sondei analogice de profil PR2, compatibilitatea suplimentară SDI-12 permite integrarea sa în sisteme noi sau deja existente având la bază interfața SDI-12.

Caracteristici principale:

  • Se pot conecta  numeroase sonde PR2 SDI-12 la un data logger compatibil printr-un singur cablu
  • Se pot crea rețele de senzori la un preț mic și cu o mare flexibilitate
  • Compatibilitate cu tuburi de acces și kituri de forare PR2 existente
  • Conformitate cu specificațiile standardului industrial SDI-12 (v1.3)
  • Integrare ușoară cu hardware SDI-12 al unor terțe părți
  • Consum mic; ideal pentru zone izolate

Sonda de profil PR2 SDI-12 se bazează pe reputația și tehnologia testată pe teren a sondei analogice PR2. Prin adoptarea interfeței SDI-12 (v 1.3) foarte răspândite, sonda PR2 SDI-12 poate fi integrată într-o gamă și mai largă de sisteme cu diverse data loggere, senzori și echipamente.

SDI-12 este un standard de comunicare adoptat de numeroși producători de echipamente de monitorizare și control al mediului. Este popular deoarece permite conectarea unui mare număr de senzori (de la diverși furnizori) la un singur data logger printr-un simplu cablu de rețea, ceea ce reduce prețul față de instalațiile complexe de senzori interconectați prin cabluri numeroase.

Cabluri și conectori

Sonda PR2 SDI-12 are un conector (M12 x 5 pini) din oțel inoxidabil, de o calitate deosebită, care se conectează la gama standard de cabluri și accesorii cu conectori M12 x 5 pini ai Delta-T. Cabluri cu conectori M12 x 5 pini sunt compatibili și cu senzorii ML3, SM150 T și EQ3 ai Delta-T.

(Observație: gama de cabluri cu conectori M12 x 8 pini utilizată pentru conectarea sondeleor analogice PR2 nu este compatibilă cu versiunea SDI-12 a sondei PR2. Într-un sistem de cabluri nu se pot utiliza împreună sondele de profil analogice și cele SDI-12.)

Data loggerul GP2 SDI-12 – un partener ideal

Sonda PR2 SDI-12 este compatibilă în totalitate cu noul Data logger și controler GP2 SDI-12 – care permite configurări simple prin poziționare cursor și clic.

Se pot conecta până la 50 de sonde de profil SDI-12 la un singur data logger GP2 (cu asigurarea alimentării necesare). Pe lângă intrarea SDI-12, loggerul GP2 poate înregistra măsurări de la 12 canale analogice.

Data loggerul GP2 cu interfața SDI-12 și programul DeltaLINK permit crearea simplă și rapidă a unor rețele de senzori – fără să fie nevoie de utilizarea unor metode de programare deseori complicate folosite de alți  producători.

Electronica sondei de profil SDI-12 a fost proiectată pentru utilizarea eficientă a alimentării – rezultatul este un consum scăzut per ansamblu. Acesta este un avantaj important în cazul aplicațiilor off-grid în locuri izolate.

Umidometrul HH2

Umidometrul HH2 poate afișa măsurări efectuate cu sonda de profil PR2 SDI-12*. Acesta este un mare avantaj pentru clienții care apreciază libertatea de a utiliza sondele de profil SDI-12 atât instalate pentru monitorizări pe termen lung, cât și pentru măsurări portabile. Umidometrele HH2 fabricate înainte de februarie 2017 pot fi adaptate cu un preț minim (la nivelul softului integrat) pentru a fi utilizate cu sonde PR2 SDI-12. Pentru mai multe informații asupra acestei adaptări vă rugăm să contactați Departamentul nostru de suport tehnic.

Sonda PR2 SDI-12 este conectată la umidometrul HH2 prin cablul SDI-12/5W-HH2.

*Vă rugăm să rețineți că umidometrul HH2 poate prelua date digitale SDI-12 doar de la sonda PR2 SDI-12 – adică nu este un aparat care se poate folosi în general cu senzori SDI-12.

Schema de cablare

Toate accesoriile pentru sonde profil, cum sunt kiturile de forare și tuburile de acces, sunt compatibile cu versiunea SDI-12 a sondelor de profil. Cablurile sunt o excepție: cablurile pentru sondele analogice PR2 și sondele PR2 SDI-12 nu sunt compatibile.

Pentru detalii cu privire la accesoriile pentru sondele PR2, vă rugăm să consultați pagina 10 a Catalogului pentru Măsurarea Umidității Solului .


Specificatii [ Deschide toate ]


Documente atasate

Senzor de profil umiditate sol PR2 Brosura

Articole conexe - Sonda profil umiditate sol PR2 versiunea SDI-12

Data Logger GP2
Data Logger GP2
Data logger puternic și robust 12 canale diferențiale ...
Data Logger DL6
Data Logger DL6
Data loggerul DL6 este soluția ideală pentru sondele de...

Publicitate
Facebook