Radiometru POM-01

Radiometru POM-01
Radiometru POM-01
  • Masurari solare directe cu ajutorul unui dispozitiv de urmarire solara integrat
  • Masurarea radiatiilor difuze si imprastiate prin scanari programate ale cerului
  • Corectia activa a urmaririi traiectoriei solare cu senzor solar 

Radiometrul ceresc POM-01 utilizeaza un singur detector si un filtru rotativ circular pentru masurarea radiatiei in sapte benzi de frecventa inguste de la 315 nm la 1020 nm. Dispozitivul de urmarire solara dedicat permite efectuarea de masurari direct de la soare sau la unghiuri definite de utilizator departe de soare.

Instrumentul are un suport cu picioare de egalizare si un senzor solar pentru urmarirea activa a traiectoriei solare. Instalarea este simpla si rapida. Un senzor de precipitatii asigura orientarea in jos in caz de ploaie pentru ca sistemul optic sa ramana curat.

POM-01 trebuie conectat la un claculator pe care ruleaza softul necesar pentru efectuarea de masurari si stocarea datelor. Softul permite alegerea unor diverse regimuri de scanare.

Sistemul POM-01 este utilizat in reteaua SKYNET Asia-Pacific, si in intreaga lume pentru monitorizarea aerosolilor si verificarea datelor furnizate de sateliti cu masurari efectuate la sol. Datele furnizate de echipament pot fi postprocesate pentru obtinerea unor parametri de genul adancimea optica a aerosolilor, coeficienti de imprastiere, distributia aerosolilor si distributia energiei.

Publicitate
Facebook