Pirgeometre

Pirgeometrele Kipp & Zonen sunt proiectate pentru masurarea radiatiei atmosferice in domeniul infrarosu indepartat (Far Infrared Radiation), intre lungimile de unda 4,5 µm - 40 µm. 

De unde provin radiatiile infrarosii? 
Radiatia de la soare este in principal in domeniul "undelor scurte" de la 300 la 4000 nm (4 µm), domeniul care cuprinde undele vizibile si ultraviolete. O parte a acestei radiatii este absorbita de norii, aerosolii si moleculele din atmosfera, care se incalzesc si radiaza radiatii in domeniul "undelor lungi". Aceasta este energie termica infrarosie indepartata (Far Infrared Radiation) de la 4,5 µm pana dincolo de 40 µm. Atat radiatia din domeniul undelor scurte, cat si cea din domeniul undelor lungi ajung la suprafata pamantului, unde o parte este reflectata, iar restul incalzeste suprafata sa. Pamantul radiaza energie termica de unde lungi inapoi spre cer. 
Relatia dintre radiatiile de unde scurte si cele de unde lungi receptionate, respectiv emise, reprezinta "echilibrul de energie". Radiatia de unde scurte este masurata de un piranometru, iar cea de unde lungi de un pirgeometru. 

Pirgeometrul are o fereastra din silicon cu filtru care blocheaza toate radiatiile solare (de unde scurte). Suprafata exterioara a ferestrei este acoperita pentru a se proteja de efectele mediului. 
Un conector soclu etans este montat pe instrument pentru cablul de semnal de culoare galbena, care este disponibil intr-o gama de diverse lungimi si precablat la o fisa etansa. 
Pirgeometrele sunt concepute pentru utilizare permanenta in exterior, indiferent de conditiile meteorologice. Un senzor interior de temperatura este disponibil pentru calculul radiatiei descendente in domeniul infrarosu indepartat. 

CGR 3 este pirgeometrul destinat pentru masuratori de rutina precise, in diverse aplicatii. 

CGR 4 a fost proiectat pentru aplicatii meteorologice. Stabilitatea termica excelenta a cupolei elimina necesitatea masurarii temperatuii acesteia sau umbrirea ei.

Documente atasate

Pirgeometru CGR 3 CGR 4 Brosura

Articole - Pirgeometre

Pirgeometru CGR 3

Pirgeometru CGR 3

Pirgeometru  ieftin pentru masurari de rutina&nb...
Pirgeometru CGR 4

Pirgeometru CGR 4

Cel mai bun pirgeometru disponibil in prezent Dependenta ...
Publicitate
Facebook