Pirheliometre

Radiatia solara directa 
Radiatia solara este forta motrice care sta la baza proceselor biologice si geofizice meteorologice, climatice si ale mediului in care traim. Soarele iradiaza partea superioara a atmosferei pamantului cu o intensitate medie de 1367 W/m². In timp ce strabat atmosfera, razele solare sunt absorbite si imprastiate. Din aceasta cauza, la suprafata pamantului ajung diverse componente ale radiatiei solare. Componenta directa ajunge sub forma de flux direct de la soare, in timp ce o componenta difuza provine din toate directiile ca urmare a procesului de imprastiere in atmosfera. 

Constructia pirheliometrului 
Un pirheliometru este un instrument proiectat special pentru masurarea iradierii directe a fluxului solar folosind un camp vizual limitat la 5°. 
Acest lucru este realizat prin forma tubului de colimare, prin deschizaturi de precizie si prin modul de proiectare a detectorului. 
Deschizatura frontala este prevazuta cu o fereastra din quartz, care protejeaza instrumentul si are si rolul unui filtru care permite trecerea radiatiilor cu lungimi de unda intre 200 nm si 4000 nm. Pirheliometrul CHP 1 cuprinde si un ecran de protectie la ploaie si elemente de aliniere. 

Construirea unui sistem de masurare cu pirheliometru 
Un pirheliometru trebuie sa fie directionat spre soare tot timpul astfel incat discul solar sa cada tot timpul in cadrul campului vizual al instrumentului. Dispozitivele de urmarire a traiectoriei solare ale Kipp & Zonen asigura o instalare sigura pentru pastrarea diectionarii pirheliometrului catre soare si masurarea precisa a radiatiei solare directe. In brosurile dispozitivelor de urmarire a radiatiei solare veti gasi informatii suplimentare. 

Documente atasate

Pirheliometru CHP1 si SHP1 Brosura

Articole - Pirheliometre

Pirheliometru CHP1

Pirheliometru CHP1

raspuns rapid raspuns la temperatura excelent liniaritat...
Pirheliometru inteligent SHP1

Pirheliometru inteligent SHP1

Ca urmare a combinarii tehnologiei folosite pentru pirheliom...
Publicitate
Facebook