Dispozitivul de urmarire solara SOLYS Gear Drive

Dispozitivul de urmarire solara SOLYS Gear Drive
Dispozitivul de urmarire solara SOLYS Gear Drive
  • Domeniul temperaturii de funcționare -50°C la +60°C
  • Sarcina utilă 80 kg
  • Cuplu de torsiune 60 NM  
  • Comunicație Ethernet și RS-485
  • Senzor solar standard
  • Nu necesită întreținere

Dispozitivul de urmărire solară SOLYS Gear Drive

SOLYS Gear Drive este un dispozitiv de urmărire solară de cea mai înaltă calitate, utilizabil în orice condiții meteorologice și în orice locații. Are la bază caracteristicile echipamentului SOLYS 2 și ca urmare a capacităților îmbunătățite, poate suporta sarcini grele, chiar și în cele mai dure condiții climatice. Are puterea de a se orienta cu precizie spre soareîn vânt foarte puternic și să rupă gheața care se poate forma în timpul nopții când dispozitivul ‘doarme’. 

Structura rezistentă permite încărcarea cu instrumente mai multe și / sau grele

Sistemul de acționare cu roți dințate de înaltă precizie nu necesită întreținere și este mult mai puternic decât sistemul de acționare cu curele al echipamentului SOLYS 2. Sarcina maximă a fost mărită la 80 kg, iar cuplul de torsiune a fost crescut la 60 Nm, ceea ce permite ca echipamentul SOLYS Gear Drive să fie încărcat cu instrumente mai multe și/sau grele și cu alte sarcini. La instalare, receptorul GPS integrat stabilește automat locul instalării și furnizează informații foarte precise cu privire la oră. 

Program inteligent pentru informații în timp real despre starea echipamentului

Programul inclus pentru utilizatori permite monitorizarea și înregistrarea de la distanță a stării dispozitivului de urmărire solară, a zenitului solar și a unghiurilor azimutale, a orei furnizate de GPS, a datei și a multor alte informații. Programul poate fi utilizat și pentru setarea parametrilor de comunicații, de exemplu, adresa fixă sau manuală a IP-ului și rata baud. Interfața Web inclusă poate fi utilizată pentru vizualizarea (obținerea și setarea) parametrilor de funcționare, descărcarea istoricului fișierelor cu înregistrări sau încărcarea softului integrat nou când acesta este disponibil.  

Cum se construiește o stație solară de monitorizare

La construirea unei stații de măsurare a radiațiilor solare se pornește de la echipamentul SOLYS Gear Drive care poate susține o multitudine de instrumente pentru monitorizarea radiațiilor solare și a celor provenite de la cer. Atât ansamblul de umbrire, cât și celelalte accesorii de montare existente pentru echipamentul SOLYS 2 se potrivesc și pentru acest echipament nou. Pentru funcționarea în regiunile cu friguri extreme, este disponibilă o învelitoare etanșă pentru vreme rece care permite utilizarea în temperaturi de până la -50°C și în condiții de vânt cu viteza de 20 m/s. În zonele cu climă foarte caldă, se poate monta un ecran solar cu ajutorul căruia domeniul superior al temperaturii de funcționare se poate extinde la +60°C.

Echipamentul SOLYS Gear Drive are suportul pentru pirheliometru deja montat și cuprinde un senzor solar pentru urmărirea activă a traiectoriei solare. Un suport trepied nu este însă inclus. Poate fi utilizat cu SOLYS Tripod Floor Stand din aluminiu, dar în cazul utilizării în condiți extreme și cu vânt puternic, este recomandat Heavy Duty Tripod Floor Stand.

Echipamentul SOLYS Gear Drive a fost testat și este protejat împotriva celor mai înalte niveluri de descărăcări electrostatice (ESD), compatibilitate electromagnetică (EMC) și supratensiuni neașteptate care pot să apară.

Dispozitivul de urmărire solară SOLYS Gear Drive cu angrenajul său de reducție de mare precizie cuprinde într-un singur echipament cea mai mare sarcină posibilă, cel mai larg domeniu de temperatură și cea mai avansată comunicarea cu un program inteligent pentru informații despre stare în timp real.


Specificatii [ Deschide toate ]

  • Precizia de directionare

    < 0,1° urmărire pasivă
    < 0,02° urmărire activă (cu senzor solar opţional)

  • Cuplul de torsiune
    > 40 Nm (la incarcare maxima si viteza unghiulara)
    > 60 Nm (cu urmarirea soarelui)
  • Sarcina utila (echilibrat)
    80 kg
  • Viteza unghiulara
    pana la 5°/s
  • Acceleratia unghiulara
    pana la 3,6°/s²
  • Conditii si dimensiuni

    Tensiunea de alimentare: 18 la 30 VDC si 90 la 264 VAC, 50/60 Hz
    Puterea dispozitivului de urmarire: 25 W (scade la 13 W noaptea)
    Puterea incalzitorului: 150 W (incalzitor montat din fabrica, doar alimentare AC)
    Domeniul temperaturii de functionare:
    -20°C la +50°C;
    -50°C la +50°C (cu incalzitor si invelitoare)
    Greutate: 23 kg (dispozitivul de urmarire); 5 kg (suportul trepied)
    Dimensiuni (WxDxH): 50x30x38 cm (fara suportul trepied)

  • Caracteristici
    Transmisie: angrenaj cu reductie de mare precizie
    Localizare, ora, data si instalare: automat prin GPS integrat
    Suport de sustinere: suport trepied inclus
    Accesorii pentru axa zenitala: o placa laterala / kit de montare pirheliometru Incalzitor pentru funct. la temp. scazute: livrat din fabrica (numai la alimnetarea AC)
    Comunicare: Ethernet si interfata web
    Indicatori: alimentare, temperatura interna si stare
    Mod de pozitionare: Ethernet si interfata web
    Intretinere: nu necesita intretineri programate
  • Optiuni
    Kit senzor solar: pentru urmarirea activa a traiectoriei solare
    Placa laterala de montare: se monteaza pe partea opusa celei cu placa standard a axului arborelui zenital / pt. montare pirheliometru
    Placa mare de montare pt. partea superioara: 1 pozitie pentru un radiometru Kipp & Zonen (cu sau fara unitate de ventilatie)
    Ansamblu cu sfere de umbrire: cuprinde placa mare de montare pt. partea superioara, a doua placa de montare laterala, 2 sfere de umbrire pe tije reglabile
    Kit adaptor: nu este necesar
    Kituri de montare radiometre: pentru radiometre cu cavitate absoluta, pirheliometre, fotometru solar PGS-100 si alte instrumente

Documente atasate

Sun Tracker SOLYS GD Kipp Zonen Brosura
Publicitate
Facebook