Hemiview-analiza coronament inalt

Hemiview-analiza coronament inalt
Hemiview-analiza coronament inalt

Analiza de imagini emisferice pentru coronamentele padurilor

HemiView va ofera analize detaliate si precise  ale fotografiilor emisferice.

  • Calculeaza parametrii structurii coronamentului si indicii radiatiei solare
  • Prevede nivelurile radiatiei sub coronament
  • Perfect pentru coronamente inalte si neregulate

Introducere

Fotografierea emisferica este foarte potrivita pentru analiza coronamentelor plantelor, mai ales pentru coronamentele inalte, neregulate, cum sunt cele ale padurilor. Pozele se fac de regula in conditii cu cer uniform, privind in sus de sub coronamentul plantelor folosind o lentila fish-eye de 180°. Un dispozititiv automat de aliniere asigura mentinerea camerei in pozitie orizontala.

HemiView foloseste imaginile emisferice impreuna cu datele referitoare la lentile si locul de amplasare a coronamentului pentru a furniza masuratori cu privire la structura coronamentului, de exemplu, fractiunea deschizaturii coronamentului si indicele suprafetei foliare (LAI). Prin combinarea acestor informatii cu un model de radiatii solare, HemiView  poate prezice nivelurile radiatie deasupra si sub coronament, si mai departe factorii directi, indirecti (difuzi) si globali ai zonei coronamentului.

Prin urmarirea traseului solar deasupra coronamentului si stabilirea marimii discului solar, Hemiview calculeaza de asemenea aparitia petelor de soare si iluminare solara corespunzatoare pentru oricare zi dorita a anului. Rezultatele sunt stocate in foi cu date compatibile Excel.

Hardware HemiView

Sistemul de analiza a coronamentelor HemiView  consta din software-ul HemiView, o camera digitala SLR cu lentile fish-eye, un sistem automat de aducere in pozitie orizontala si o gama de accesorii. Aparatul are o rezolutie excelenta (15,1 megapixeli), iar memoria de 2GB poate stoca ~350 imagini .jpg cu rezolutie completa. Dispozitivul de aducere in pozitie orizontala, de greutate mica, simplifica procesul de obtinere a unor poze orientate corect si este esential pentru obtinerea unor imagini ale unor coronamente inalte ale padurilor. Este dotat cu markere LED activate de un blit care pune automat semne de indicare a orientarii nord/sud pe fiecare poza facuta.

Senzorul solar tip BF5

Senzorul solar poate fi folosit pentru monitorizarea componentelor directe si difuze ale PAR pentru perioade lungi de timp. Astfel de date se pot folosi in cadrul unor studii amanuntite pentru deducerea valorilor de transmisibilitate si de proportie a componentei difuze, cerute de modelul solar al HemiView.


Documente atasate

HEMIView Brosura

Articole conexe - Hemiview-analiza coronament inalt

Senzorul solar BF5
Senzorul solar BF5
Senzorul solar BF5 este un instrument deosebit de performant...
Publicitate
Facebook