Albedometre

Albedoul unei suprafete reprezinta gradul in care acea suprafata reflecta radiata solara difuza din domeniul undelor scurte (300 la 3000 nm). Este raportul dintre radiatia reflectata si cea receptionata. 
Albedoul variaza intre 0 (intunecat) si 1 (luminos). De exemplu, pentru iarba valoarea este aproximativ 0,15, pentru nisip uscat 0,5, iar pentru zapada proaspata 0,8. 

Albedometrul Kipp & Zonen este alcatuit din doua piranometre. Sensorul orientat in sus masoara radiatia care vine dinspre cer, iar cel orientat in jos radiatia reflectata de suprafata pamantului. Dupa ce semnalele de iesire ale piranometrelor sunt convertite in radiatie (W/m2), albedoul se poate calcula cu usurinta. 

Kipp & Zonen produce piranometre de peste 75 de ani, constructia albedometrelor CMA sunt bazate pe aceeasi experienta si tehnologie. Toate corespund cerintelor standardului ISO 9060 si sunt trasabile in totalitate la World Radiometric Reference (WRR) in Davos, Elvetia, unde instrumentele Kipp & Zonen fac parte din Grupul de Etalon Mondial (World Standard Group).

Documente atasate

Albedometru CMA 6 si CMA 11 Brosura

Articole - Albedometre

Albedometru CMA 6

Albedometru CMA 6

CMA 6 este un albedometru first class format din doua p...
Albedometru CMA 11

Albedometru CMA 11

CMA 11 este un instrument format din doua piranometre CMP 11...
Publicitate
Facebook