Masurarea umiditatii solului IMKO

Masurarea umiditatii solului se bazeaza pe senzorii TDR: 

  • TRIME-PICO 64
  • TRIME-PICO 32
  • TRIME-PICO IPH T3/44

Sondele TRIME PICO masoara umiditatea, temperatura si conductivitatea EC-TRIME a solului si pot fi utilizate portabil in trei diferite moduri/configuratii: 

  • legate la modulul Bluetooth® PICO-BT impreuna cu un calculator PDA robust cu sistem de operare Microsoft® Windows Mobile® 
  • impreuna cu umidometrul portabil HD2 
  • legate la un laptop prin modulul SM-USB 

ANALIZA SOLURILOR IN FUNCTIE DE CONDUCTIVITATEA ECTRIME 
Pentru solurile din agricultura sau horticultura, masurarea conductivitatii EC este extrem de importanta, pentru ca sa se poata stabili cantitatea totala de sare dizolvata sau cantitatea ionilor dizolvati in apa (TDS-Total Dissolved Salt). Ceea ce ingreuneaza aici sunt ioni, ca si natriul si clorurile, care contribuie mai mult la EC, decat alti ioni, ca fosforul si potasiul. 
Plantele au nevoie, ca si materiale nutritive principale, de azot, fosfor, potasiu, magneziu in cantitati mari, de microelemente in cantitati mici sau oligoelemente, ca si fierul, manganul sau molibdenul. Nitratii sunt valorificati de plante, ca si substante nutritive si folositi in agricultura ca si ingrasaminte. Pot fi preluati direct de plantele, ca si sursa de azot si valorificati. Cantitatea corecta de ioni sau minerale din sol are o mare importanta. Ingrasaminte in cantitate necorespunzatoare sau prea mare, deseori dauneaza solului si plantelor mai mult, decat ajuta. 
IMKO si-a dat seama de aceasta provocare si a dezvoltat cu sondele TRIME TDR metode complet noi si practice de masurare a incarcarii cu sare a solurilor. Prin utilizarea tijelor acoperite si a masurarii TDR volumetrice la 1 GHz atat a umiditatii si a conductivitatii ECTRIME, se poate determina incarcarea cu sare a solului direct la fata locului, fara metode dificile de laborator. Deoarece masurarea cu precizie a umiditatii solului este importanta pentru masurarea EC, pentru seria de sonde TRIME exista curbe de calibrare a continutului de sare pentru o selectie de soluri clasice pentru convertirea manuala a parametrului ECTRIME in continutul de sare mg/l (TDS).


Publicitate
Facebook