Radiatia solara

Radiatia solara constituie principala sursa energetica a fenomenelor naturale.

Radiatia solara este cea care prin incalzirea diferentiata a suprafetei terestre produce miscarile atmosferei cu varietatea lor extraordinara de forme de la uragane pana la cele mai slabe adieri ale vantului.

Tot radiatia solara este sursa de energie care sustine viata organica pe Pamant. Productia plantelor este de fapt exploatarea radiatiei solare. Radiatia solara din domeniul vizibil joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea plantelor datorita sintezei de clorofila si datorita fotosintezei.

Influenta radiatiei solare este surprinsa si in modelarea reliefului, care incepe cu mici fisuri provocate de incalzirea si racirea rocilor.  

Din numeroasele exemple rezulta ca analiza fenomenelor naturale presupune cunoasterea, deci masurarea radiatiei solare.

Radiatia solara este si o sursa inepuizabila de energie curata pentru activitatile omului. Pentru a folosi eficient aceasta sursa de energie, aceasta trebuie sa fie masurata si monitorizata cu precizie.

In cele ce urmeaza oferim vizitatorilor informatii importante cu privire la factorii care influenteaza radiatia solara, caracteristicile si masurarea acesteia.   

 

 



Publicitate
Facebook