Ghid de alegere paratrasnet

Urmariti eficacitatea, precizia si fiabilitatea la alegerea paratrasnetului Dvs.!

Va recomandam sa aveti in vedere urmatoarele criterii la alegerea tipului de paratrasnet cu dispozitiv de amorsare:

  • Alegeti paratrasnetul dintre tipurile de PDA omologate in conformitate cu cerintele ultimei versiuni a standardului francez NF C 17-102 din 2011! 

Standardul NF C 17-102 devine din ce in ce mai sever cu privire la verificarile/testele de omologare ale paratrasnetelor PDA. Paratrasnetele testate pe baza versiunii din septembrie 2011 a standardului au trecut cele mai severe teste stabilite pana acum pentru PDA-uri.

  • Alegeti paratrasnetul PDA cu avansul de amorsare omologat (masurat) mai mare! Acesta va avea si o eficacitate mai mare si va functiona mai sigur.

Standardul NF C 17-102 precizeaza:

"Daca avansul de amorsare ΔT rezultat in urma testelor depaseste valoarea de 60 µs, atunci toate calculele sunt efectuate considerand ΔT= 60 µs"

Prin urmare, indiferent cu cat a depasit avansul de amorsare masurat la omologare valoarea de 60 µs, toate aceste paratrasnete vor avea in catalog si in fisa lor tehnica un avans de amorsare de 60 µs si toate aceste paratrasnete vor avea raze de protectie identice, indiferent de tehnologia si eficacitatea lor reala.

Eficacitatea reala se poate afla numai cunoscand avansul de amorsare omologat, masurat in laborator. Astfel, dintre doua paratrasnete cu acelasi avans de amorsare in catalog, de exemplu, 60 µs, dar cu avansuri de amorsare omologate diferite, de exemplu, 130 µs si 70 µs, este evident ca alegerea mai buna este cea cu valoarea mai mare.

Cunoscand eficacitatea reala a paratrasnetelor veti putea compara mai usor si rapoartele cost-eficacitate ale acestora.

  • Alegeti produsele ale caror tehnologie asigura o precizie ridicata si o functionare sigura indiferent de conditiile meteorologice!
  • Alegeti paratrasnetul cu o structura mai simpla si cu componente mai fiabile! 

Sistemul ales si toate componentele acestuia trebuie sa reziste solicitarilor electrice, termice si mecanice ale curentului de trasnet sau solicitarilor care apar in apropierea acestui curent.

  • In locul unui paratrasnet ieftin, alegeti paratrasnetul cu cel mai bun raport cost-eficacitate!

Paratrasnetul IONIFLASH MACH

Pretul sistemului de protectie reprezinta doar 1 - 2,5% din costul investitiei, iar diferenta intre pretul diferitelor tipuri de paratrasnete este si mai nesemnificativa in raport cu valoarea obiectivului de protejat.

Paratrasnetul este un echipament care asigura protectia bunurilor Dvs., deci performanta sa are o importanta deosebita.

Pe baza criteriilor de mai sus ECHIPOT a ales din oferta mondiala paratrasnetul francez IONIFLASH MACH®, care dovedeste de 14 ani pertinenta acestor criterii, protejand corect numeroase cladiri in Romania.

Vizualizati lucrari de referinta realizate cu paratrasnete IONIFLASH MACH®!  

Publicitate
Facebook