Amplificator AMPBOX

Amplificator AMPBOX
Amplificator AMPBOX
  • Intrare/iesire izolata galvanic
  • Domeniu larg al temperaturii
  • Sunt permise intrari negative
  • Borne mari cu suruburi
  • Castig fix sau etalonat

AMPBOX este un amplificator bucla de curent pentru intreaga gama a radiometrelor solare. 

Cele mai multe radiometre nu au alimentare, radiatia masurata este folosita pentru obtinerea unui semnal de iesire de ordinul milivoltilor si, prin urmare, deseori este nevoie de amplificarea acestui semnal, mai ales atunci cand intre radiometru si dispozitivul de culegere a datelor se folosesc cabluri de semnale mai lungi de 50 m.

Intrarea si iesirea amplificatorului AMPBOX sunt izolate galvanic. In acest fel feedback-ul este redus la minim si se asigura si protectia echipamentului de culegere a datelor. In cazul in care echipamentele se utilizeaza in medii in care compatibilitatea electromagnetica este o problema, amplificarea poate preveni interferentele.

Interfata de 4 la 20 mA permite conectarea simpla la cele mai multe echipamente de culegere a datelor. Cu ajutorul unei rezistente de 500 Ω si cu o sursa de alimentare potrivita, se poate realiza o iesire de la 2 la 10 V.

Amplificarea este astfel setata in fabrica ca pentru 2 mV la intrare sa se obtina 1 mA la iesire. Aceasta amplificare poate fi modificata in asa fel ca sa fie potrivita pentru sensibilitatea unui anumit radiometru, de exemplu, in cazul unui piranometru variatia de la 4 la 20 mA va corespunde pentru 0 la 1600 W/m².

Gradul de protectie a amplificatorului AMPBOX este IP66 si, ca toate radiometrele Kipp & Zonen, este potrivit pentru utilizare in aer liber in orice conditii meteorologice. Doua presetupe pentru cabluri si borne mari cu suruburi in interior permit conectarea simpla a firelor de la radiometre si a celor de iesire. Senzorii de temperatura ai radiometrelor pot fi conectate si trecute prin AMPBOX (fara amplificare).

Publicitate
Facebook