Bazilica Romano-Catolica Oradea

Bazilica Romano-Catolica Oradea
Bazilica Romano-Catolica Oradea

Bazilica Romano-Catoloica din Oradea este un exemplu pentru caldiri care se pot proteja eficient si estetic cu sistem de protectie mixt care pe langa paratrasnet cu dispozitiv de amorsare contine si elemente clasice, cum sunt tijele simple.

Bazilica are doua clopotnite identice, prin urmare protejarea acestora cu un paratrasnet PDA era eficienta numai daca paratrasnetul avea o inaltime mai mare, ceea ce insemna un aspect mai putin estetic din cauza afectarii simetriei celor doua turnuri. In aceste conditii protectie estetica a clopotnitelor se putea asigura numai pastrand cele doua tije simple existente de pe acestea. 

Pentru a proteja naosul, pe acesta s-a instalat un paratrasnet PDA IONIFLASH Mach, cu doua coborari simetrice pe cele doua fatade opuse. Paratrasnetul are dimensiuni mici si fiind instalat la mijlocul naosului nu atrage atentia vizitatorilor din aceasta zona turistica importanta. Instalarea paratrasnetului PDA pe naos s-a realizat fara sa fie necesara construirea schelelor.

Paratrasnetele (cele doua tije simple si PDA) impreuna cu conductoarele de legatura dintre ele, coborarile si sistemul prizelor de legare la pamant formeaza un ansamblu de protectie eficient si estetic.

Publicitate
Facebook