Senzor Meteo Crodeon®

Senzor Meteo Crodeon®
Senzor Meteo Crodeon®

Despre produs

Senzorul meteo Crodeon este o sondă profesională de monitorizare a condițiilor meteorologice care măsoară opt parametri meteo: vântul (medie, vârf și direcție), precipitația, temperatura (bulb uscat, bulb umed, punct de rouă) și umiditatea relativă. Acest senzor este compatibil exclusiv cu Reporter®, modulul senzor wireless de la Crodeon.

Aplicații

Acest senzor este conceput pentru utilizare profesională în construcții, agricultură și aplicații pentru orașe inteligente.

Vânt și precipitație

Precipitațiile sunt măsurate de senzorul de ploaie printr-un senzor de găleată basculantă cu o zonă de măsurare de 96 mm diametru. O basculare reprezintă 400 ml de ploaie pe metru pătrat. Se înregistrează cantitatea de precipitație zilnică cumulată.

Pentru măsurarea vântului se folosesc trei parametri: viteza medie a vântului, viteza maximă a vântului (rafală) și direcția vântului. În Crodeon Dashboard, vitezele vântului sunt calculate liniar din media și vitezele maxime înregistrate în intervalul de măsurare stabilit de utilizator.

Temperatura și umiditatea 

Stația meteorologică Crodeon folosește chip-ul Sensirion SHT30 pentru a măsura umiditatea și temperatura (bulb umed, bulb uscat și punctul de rouă). Aici puteți descărca fișa tehnică a chip-ului SHT 30.

Parametri calculați

Bulbul umed și punctul de rouă sunt calculați pe baza temperaturii și umidității relative măsurate de senzorul SHT30. Se folosește formula următoare pentru a calcula punctul de rouă.

 

Se folosește formula următoare pentru a calcula temperatura bulb-ului umed

 

Cum se folosește

Datele senzorului sunt transmise printr-un cablu care se conectează la Reporter. In această configurație mai avem trei conectori liberi pentru a atașa diferiți senzori suplimentari (senzori de nivel, umiditatea solului, radiație solara, etc)

Reporter poate fi alimentat de la rețea sau prin energie solară. În timpul nopții sau în cazul unei pene de curent, dispozitivul va funcționa de la 3 până la 14 zile în funție de frecvența de înregistrare și numărul senzorilor conectați.

Crodeon Dashboard

Măsurătorile senzorilor sunt transmise în timp real către platforma cloud, numit Crodeon Dashboard, prin conexiunea celulară a dispozitivului Reporter. Datele dvs. pot fi accesate cu ușurință pe Crodeon Dashboard. Creați-vă contul gratuit pe cloud.crodeon.com pentru informații suplimentare

Acces API

Crodeon Dashboard include interfața Rest API care vă permite să integrați datele senzorilor în platforma dvs. proprie. Vizitați crodeon.stoplight.io pentru mai multe informații despre

Instalare și mentenanță 

Instalați senzorul la o distanță orizontală de 4 ori înălțimii celui mai apropiat obstacol. Asigurați-vă că săgeata „N” este orientată spre nord când montați senzorul. Senzorul trebuie montat pe un stâlp sau o suprafață stabilă.

 Acest ghid  descrie în detaliu instalarea stației dvs.

 

 

 


Specificatii [ Deschide toate ]


Articole conexe - Senzor Meteo Crodeon®

Reporter®
Reporter®
Reporter® este soluția preferată pentru monitorizarea ...
Publicitate
Facebook