Spectrofotometrul Brewer MkIII

Spectrofotometrul Brewer MkIII
Spectrofotometrul Brewer MkIII
  • Precizie ridicata a lungimii de unda
  • Domeniu potrivit al lungimii de unda
  • Lumina falsa redusa foarte mult
  • Stabiliate superioara pe termen lung   
  • Urmarire cereasca automata

Spectrofotometrul BREWER consta dintr-un spectrofotometru rezistent la intemperii, un dispozitiv de urmarire a azimutului si un suport. Instrumentul furnizeaza aproape simultan date despre coloana totala de ozon, SO2 si spectrele UV.

Urmarirea pe doua axe, alegerea filtrelor corespunzatoare, etalonarea lungimii de unda on-board si inregistrarea datelor sunt infaptuite prin electronica interna si un calculator principal compatibil IBM.  Softul de comanda al calculatorului permite programari de 24 ore si functionare nesupravegheata in locuri izolate.

S-a demonstrat rolul pe care radiatiile ultraviolete (UV) il au in aparitia cancerului de piele, in procesul de imbatranire a pielii, in formarea cataractelor, in slabirea sistemului imunitar, atat la oameni, cat si la animale. In cazul plantelor, expunerea la radiatii UV puternice a dus la vatamarea plantelor si la productii scazute.

Din punctul de vedere al evaluarii riscului, expunerea la radiatii UV prezinta un pericol potential ridicat. Desi este cat se poate de clar ca radiatiile UV trebuie monitorizate, natura radiatiilor si sensibilitatea noastra fata de ele prezinta o serie de provocari in ceea ce priveste culegerea datelor. Daca nu ne-am ocupa cu aceste provocari, s-ar putea sa avem numeroase incertitudini in privinta intelegerii variatiilor radiatiilor UV in viitor si al impactului acestora.

Acest lucru este adevarat in mod special in cazul studierii radiatiilor ultraviolete daunatoare (DUV). Daca nu se cunoaste bine spectrul solar al radiatiilor UV, apar dificultati in stabilirea de corelatii intre intensitatile radiatiilor UVA si UVB, pe de o parte, si raspunsurile biologice, pe de alta parte. Pentru ca masurarea radiatiilor solare spectrale UV sa prezinte incredere, instrumentele trebuie sa aiba calitati speciale. Spectrofotometrul BREWER prezinta aceste calitati si furnizeaza mijloacele pentru intelegerea radiatiei solare UV si a impactului prezent si viitor asupra biosferei. 

Brewer-ul MkIII recomandat de Environment Canada
Environment Canada (EC) recomanda Spectrofotometrul Brewer de Ozon Mark III ca fiind semnificativ superior fata de Brewer-ele MkII si MkIV in privinta masurarii radiatiilor solare si a ozonului in regiunea ultravioleta (UV) a spetrului. Aceasta se datoreaza imbunatatirii semnificative a performantei sistemului optic monocromator dublu al echipamentului Mk III in privinta luminii false in comparatie cu  monocromatoarele simple ale modelelor MkII si MkIV.

Publicitate
Facebook